گزارش تفصیلی همایش آموزشی ازدواج آگاهانه، آسان، به هنگام

مؤسسه آموزش عالی خاوران با همکاری ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی، با هدف ترويج ازدواج‌ آگاهانه، بهنگام، آسان و پايدار و تحكيم بنيان خانواده بويژه دانشجویان در آستانه ازدواج و آشنایی هر چه بیشتر والدین دانشجویان با نیاز ها و عواطف جوانان در حوزه ازدواج در روز دوشنبه 22 دیماه از ساعت 17 الی 21 در سالن فرهنگسرای شهر زیبا اقدام به برگزاری همایش خانواده و دانشگاه با عنوان ازدواج آگاهانه، آسان و به هنگام کرد. این مؤسسه بر این باور است که اینگونه همایش ها می تواند راه گشای دانشجویان و خانواده های بزرگوارشان برای تصمیم گیری در این امر خطیر باشد. ازدواج و تشکیل خانواده پیوندی مقدس، میثاقی محکم، بنایی محبوب نزد خداوند و عاملی موثر در حفظ دین، پذیرش عبادت انسان، تکوین مودت در رحمت، پاسداری از حریم عفت، تضمین رزق و روزی و تعظیم سنت نبوی است. مکتب متعالی اسلام ازدواج را وسیله ای برای رشد و کمال و بقای دین، تکامل اخلاق، تشکیل نهاد خانواده، تامین سلامت جامعه و دوام و بقای نسل میداند و پیروان خود را به تسریع در امر ازدواج دعوت می کند و آن را گامی مثبت در انجام مسئولیت عبودی و اجتماعی انسان به شمار می آورد. امروزه مساله ازدواج و تشکیل خانواده با توجه به تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه از جمله گسترش فرهنگ تجمل گرایی، فاصله افتادن بین ارزش های والدین و فرزندان، بالا رفتن سن ازدواج بنا به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... با چالش جدی روبرو شده است. ازدواج یکی از وقایع مهم حیاتی است که از نظر اجتماعی به‌عنوان پیوندی با ثبات بین زن و مرد شناخته می‌شود که در بستر خانواده و همزمان با آن دچار تغییر و تحولات عمیقی در تمامی ادوار گشته است. مطالعات نشان می‌دهد امروزه وجود مسائل مختلف اجتماعی مخصوصاً در شهرهای بزرگ، پدیدة ازدواج را به‌ صورت امری پیچیده و مبهم درآورده است. این وضعیت از یک سو منجر به تأخیر در ازدواج می‌گردد که پیامدهای اجتماعی مختلفی را مخصوصاً در ابعاد منفی به دنبال دارد. از سوی دیگر وضعیت‌های مشکل‌زای ازدواج موجب تضعیف بنیان‌های خانواده گشته و معضل بزرگ‌تری به نام طلاق را پیش می‌آورد. ارزیابی آمارهای جمعیتی نشان می‌دهد که طی سال‌های اخیر، سن ازدواج در ایران رو به افزایش گذارده که در ریشه‌یابی علل و عوامل آن، مسائل و تنگناهای مختلف اقتصادی و افزایش سطح توقعات خانواده‌ها به‌خصوص خانواده‌های دختران در صدر قرار دارند. در جامعة ما که روابط دختر و پسر عمدتاً در چهارچوب روابط سالم ازدواج میسر است، این افزایش می‌تواند به بروز انواع بحران‌های اجتماعی و آسیب‌های مختلف منجر شود.